Göktan Ay


Seçimde İktidar Kanadı Oy Kaybının Sebepleri…

31 Mart’da Ak Parti’nin oy kaybının sebeplerini köşe yazarlarına görüşlerimi ekleyerek toparladım


31 Mart’da Ak Parti’nin oy kaybının sebeplerini köşe yazarlarına görüşlerimi ekleyerek toparladım: 

1/ ‘86 milyonun kabinesi üyesi Sn. Bakanların, Ak Parti adaylarını desteklemesinin’ etkisi olabilir mi?

2/Amerika'dan özellikle getirilen, ailesinin Merkez Bankasındaki uygulamaları iddiaları ve halktan uzak söylemlerde bulunan kısa zamanda istifa etmek zorunda kalan Hafize Gaye Erkan olabilir mi?

3/DİB Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 'ın söylemleri, kızının anahtarlık şiiri, makam arabası, yazdırdığı cuma hutbeleri vb. etlisi olabilir mi?.

4/ Askerlik Borçlanması mağduru kamu çalışanları (SSK'lı ve Bağ-Kur'lular EYT'li oldu) olamadı. Etkisi olabilir mi? 

5/ Yanlış/eksik çıkarılan EYT. Etkisi olabilir mi? 

6/ 1999-2008 arası için verilmeyen kademeli emeklilik. Etkisi olabilir mi? 7/ Staj ve çıraklık mağduriyeti. Etkisi olabilir mi?

8/ Denklik bekleyen akademisyenler. Etkisi olabilir mi?

9/ Akademik zam bekleyen akademisyenler. Etkisi olabilir mi?

10/ Yabancı Dil soru cevapları verilerek, jürileri ayarlanarak Doç., 2011-16 arası Prof. olmuş, Rektör/Yard. Dekan/Yard., Müdür/Yard. vb. idari görevlerde olup mobbing uygulayan Fetöcülere Akademik temizlik bekleyen akademisyenler. Etkisi olabilir mi?

11/3600 ek göstergeyi alamayanlar. Etkisi olabilir mi?

12/ Devlet sanatçılarının ikramiyelerini maaşa katmayarak, onları emeklilikte mağdur edip, yoksulluk sınırında maaş almalarını sağlamanın etkisi olabilir mi? 

13/ Türkçemizi korumayarak her yerde Arapça ve İngilizce tabelaların artmasını sağlamanın etkisi olabilir mi?

14/ Sn. Cumhurbaşkanımızın başarısızlığı ve yanlış söylemleri ile tanınan aynı kişileri (Örn. Sn. M.Ö) göreve getirmesinin, fasit bir dairede dolaşmasının etkisi olabilir mi?

15/Sn. Erdoğan’ı koruyacağım diye, yanlış yapılan işleri bile destekleyen, metheden gazeteci ve TV yorumcularının etkisi olabilir mi?

16/ Seçimlerde Ak Parti adaylarının mutlaka kazanacağız,/rakibimiz çırak vb. söylemlerinin, kibirli yaklaşımlarının, üstten konuşmalarının etkisi olabilir mi?

17/ Parti yöneticilerinin siyasi rakiplerine kullandıkları çirkin, lakap takıcı, hor görücü, abartılı suçlama ve söylemlerinin etkisi olabilir mi?

18/ Sıkça değişen Hazine ve Maliye Bakanları ile Merkez Bankası Başkanının, sık sık ekonomik politikaları değiştirmesi ile vatandaşın alım gücünün düşmesinin etkisi olabilir mi?

19/ Hayat pahalılığının, enflasyonun halkı ezmesinin etkisi olabilir mi?

20/ Emeklileri görmemenin Etkisi olabilir mi?

Son dakika (04.04.2024): CB Başdanışmanı Mehmet Uçum’un “Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder." söylemi Sn. Erdoğan’ın balkon konuşması ile uyumlu mu?