Mehmet Anıl Korkmaz


Selçuk Özdağ Farkı

On yedi aydır Selçuk Özdağ ile birlikte çalışıyorum...


On yedi aydır Selçuk Özdağ ile birlikte çalışıyorum. Daha doğrusu kendisine danışmanlık hizmeti sunuyorum.

Siyasete bir bilim olarak 2007 yılında Gazi Üniversitesinde Siyaset Bilimi bölümünde başladım. İlk dersimin hocası Ümit Özdağ’dan aldığım dolu dolu üç yıllık birikimden sonra Namık Kemal Zeybek’in genel başkanlığını yaptığı Demokrat Parti’de genel merkez danışmanlığı ile aktif siyasete adım attım. Burada şimdi siyasi geçmişimi yazacak değilim. Onu –sağ olsun- değerli kalemimiz Yüksel Durak göbek adımla romanlaştırarak yazıyor. 

Selçuk Özdağ diyordum. Selçuk Özdağ yaşadığı hayatın hakkını veren on siyasetçiden biridir. Akademik kariyeri başka bir yana; devlete sunduğu hizmetlerle birlikte siyaset vasıtasıyla milletine sunduğu hizmetler ciltlerce ansiklopedi olacak nitelikte.

Selçuk Özdağ, muhalefet tam gaflete düşecekken muhteşem bir uyarıda bulundu. Seçimlerin tarihinin henüz belli olmadığını ve 14 Mayıs tarihinin muhalefetin adayını açıklaması için psikolojik harp olduğunu dile getirdi. Ankara’da henüz kar yağışı yahut don olayları meydana gelmedi ama Özdağ’ın açıklamasıyla ortam bir anda buz kesti.

Bir hakikat daha var. Muhalefet adayını açıklarsa ne değişecek ki? Muhalefet için açılışlar yapmaya, mitingler düzenlemeye falan engel olan mı var? Aday sahaya inecek elbet lakin altı partinin genel merkez yöneticilerini sahaya inmekten alıkoyan mı var? Buyurun, seksen bir il sizi bekliyor. Kapı kapı dolaşın. Bu saha çalışmasıyla adaya da yapacak çok fazla bir iş kalmaz.

Kapı kapı dolaşmak nasıl olur? diye soruyorsanız, size yine Selçuk Özdağ’ı işaret edeceğim. Bu hafta Ankara’da onlarca görüşme, Yalova ilinde etkinlikler ve Batman’a ziyarette bulundu. Teşkilatçı olunmadan siyasetçi olunmuyor beyler, benden söylemesi. Bir şey daha “benden söylemesi”: Recep Tayyip Erdoğan işte bu sokak sokak, kapı kapı gezme politikasının meyvesini yiyor onlarca yıldır. Ekrem İmamoğlu’nun da İstanbul zaferini nasıl aldığını hatırlatıp mevzuyu kapıyorum.

***

Muhalefet aday açıklamayı geciktirmesinin hakkını açıklayacağı bakanlar kurulu listesiyle vermeli. Aday lansmanında tek tek bakanlar da anons edilmeli ve en sonunda Cumhurbaşkanı adayı x şahıstır” denmeli. Hayalini bir kurun bu anın lütfen.

***

“Annem karne hediyesi olarak et aldı.”